Izraelské parlamentné voľby 2013 - Šálek, Martin
Parlamentné voľby v Izraeli sú takmer vždy významnou udalosťou v rámci medzinárodných politických vzťahov. Ovplyvňujú dianie v regióne, ktoré sa neraz premieta aj na globálnu úroveň. Izrael je fungujúcou parlamentnou demokraciou, preto kandidujú strany s rôznymi vnútro aj zahraničnopolitickými názormi. Základy politického systému Izraela. Prehľad kandidujúcich strán a koalícii.