Priame zahraničné investície v košickom kraji v rokoch 1997 až 2010 - Strajňák, Sergej
Priame zahraničné investície predstavujú pre Slovensko jeden z hlavných spôsobov, ako poskytnúť prácu pre široké spektrum obyvateľstva. Jedným hlavných problémov v košickom kraji je nedostatok kvalitných brownfieldov (hnedých budov) a greenfieldov (zelených lúk) pre potreby zahraničných investorov. Kvalita BF a GF v košickom kraji je v porovnaní s bratislavským a trnavským krajom veľmi zlá, či už v výmere jednotlivých hál, ale aj v kvalite a vybavenosti tej-ktorej haly. Pri etablovaní zahraničného investora je veľmi potrebné zaistiť jeho udržanie v regióne aj v budúcnosti, a na to sú potrebné práve nástroje vnútornej politiky na udržanie a ochranu PZI.