Deti už nebudú zdrojom blahobytu - Jurina, Ľubomír
Obavy z preľudnenia Zeme zbytočné. Znižovanie pôrodnosti najmä vo vyspelých krajinách. Najzaostalejšie krajiny - Kongo a Bangladéš - ťahúňmi pôrodnosti. Veľkosť rodiny určovaná ekonomickými pravidlami. Deti dnes - najvýraznejšia forma spotreby. Starnúci svet. Prognóza vývoja globálnej populácie.