Firma naruby - Kapoun, Jan
Americká spoločnosť W. L. Gore & Associates známa širšej verejnosti vďaka nepremokavej tkaninie Gore-tex. Firma označovaná ako firma bez manažérov, kde neexistuje bežná hierarchia a kde sa uplatňuje model riadenia založený na slobode, podpore kreativity, dôvere a participácii na bohatstve, ktoré firma vytvára.