Tvorba opravných položiek v komerčných bankách v zmysle IFRS 9 - Schwarzová, Mária
Štandard IFRS 9. Jeho cieľ - dosiahnutie dlhodobej stability finančného sektora a bankových konsolidovaných celkov v EÚ aj v čase ekonomických cyklov. Pôvodne mal byť aplikovaný od 1.1.2013, jeho platnosť bola ale posunutá od. 1.1.2015.