Energia uväznená v horľavom ľade - Debnár, Milan
Experimentálna ťažba plynu z metánových hydrátov v Japonsku. Metánové hydráty - zdroj energie, ktorý je známy ako horľavý ľad. Ložiská horľavého ľadu v Európe. Možnosť dostať sa k lacnejším zdrojom energie. Varovanie ekológov pred obrovským rizikom ťažby, ktorá môže mať katastrofálne dôsledky pre celú planétu. Experimentálne ťažby v Rusku od r. 1970. Nič nie je čierno-biele.