Dobrá správa a riadenie spoločnosti je prvou a najdôležitejšou povinnosťou každej spoločnosti - Lazárová, Barbora
Správa a riadenie spoločností EÚ spojením legislatívy a právne nezáväzných nástrojov, najmä vnútroštátnych kódexov pre správu a riadenie, ktoré spoločnostiam a ich akcionárom poskytujú významný stupeň flexibility.