Rozbor medzinárodnej daňovej politiky Slovenskej republiky - Geško, Martin
Výber metódy na zamedzenie dvojitého zdanenia v rámci dvojstranných opatrení by mal reflektovať všeobecný charakter daňovej politiky určitého štátu, pričom prostredníctvom použitej metódy by sa mali čo najefektívnejšie dosahovať ciele konkrétnej daňovej politiky. Formálne deklarované ciele daňovej politiky SR v oblasti dvojstranných opatrení.