Celoživotné vzdelávanie - celoživotná uplatniteľnosť - Matulčíková, Marta, 1964-
Celoživotné vzdelávanie ako činnosť, ktorej účelom je neustále zlepšovanie vedomostí, zručností a kompetencií pre pracovný a osobný život. Význam vzdelávacej politiky spočíva v pružnom reagovaní na zmeny v súlade s hospodárskym vývojom.