Vybrané modely v rámci analýzy podnikateľského portfólia - Dobrotková, Marta
Matica BCG a matica GE predstavujú model, prostredníctvom ktorého podnik vykonáva analýzu podnikateľského portfólia jednotlivých strategických podnikateľských jednotiek. Optimálne podnikateľské portfólio je také, ktoré využíva silné stránky spoločnosti a tým sa pomáha presadiť na najatraktívnejšie sektory alebo trhy.