Ministerstvo školstva pripravuje model financovania škôl na triedu - Neupauerová, Zuzana
Združenie miest a obcí Slovenska navrhuje, aby peniaze na mzdy učiteľov neboli určené konkrétnym školám, ale aby ich zriaďovatelia dostávali ako jeden balík, ktorý môžu školám rozdeľovať podľa potreby.