Cudzia mena v podnikaní v SR - Pakšiová, Renáta, 1974-
V podnikaní sa, s rozvojom trhového hospodárstva a voľného obchodu, do účtovníctva účtovnej jednotky stále častejšie zaznamenávajú účtovné prípady týkajúce sa pohybu majetku a záväzkov prvotne vyjadrených v cudzej mene.