Odvody z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru od 1. januára 2013 - Zahoranová, Andrea
Do 31. decembra 2012 bola fyzická osoba vykonávajúca práce na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru zamestnancom len na účely úrazového a garančného poistenia, pričom zamestnávateľ z jej odmeny platil len poistné na úrazové a garančné poistenie. Od 1. januára 2013 sa aj "dohodár" stáva poistencom na účely sociálneho poistenia. Príklady.