Vybrané aspekty konkurencieschopnosti potravinárskeho priemyslu a jeho produktov v maloobchodnej sieti - Matošková, Dagmar
Konkurencieschopnosť slovenského potravinárskeho priemyslu a agropotravinárskych produktov v maloobchodnej sieti z aspektu klesajúceho podielu slovenských potravinárskych výrobkov na domácom trhu a s tým súvisiacim vývojom zahraničného obchodu s potravinami. Analýza potravinárskeho priemyslu sa sústredila na zhodnotenie slabých a silných stránok a jeho potenciálnych možností. Príspevok je doplnený o komparatívnu analýzu maloobchodných cien potravín vo vybraných krajinách EÚ.