Východiská zo zadlženosti Slovenska a krajín EÚ - Bugri, Štefan
Aj keď finančná a hospodárska kríza pomaly doznievajú, Eurozóna (pokrýva v súčasnosti 307 miliónov obyvateľov) aj v roku 2010 odoláva vážnym výzvam. Okrem sociálnych problémov pre rastúcu nezamestnanosť čelia štáty aj hrozbe v podobe vysokých štátnych dlhov. Vlády v snahe čo najviac zmierniť dôsledky krízy zanechali značnú dieru v strope stanovenom v Pakte stability a rastu.