Ráznejšie než podľa únie - Šramko, Ivan
Informácie Eurostatu o hospodárení verejnej správy krajín Európskej únie za rok 2012. Hospodárenie verejnej správy Slovenskej republiky. Zníženie kapitálových výdavkov.Vplyv výberu daní a odvodov na minuloročný rozpočet. Rast ťahaný najmä exportom. Nižšie spolufinancovanie k eurofondom a menší odvod do rozpočtu. Zavedenie dlhovej brzdy zákonom o rozpočtovej zodpovednosti. Predpokladaný ďalší rast dlhu, no ciele sú stanovené tak, aby nedošlo k prekročeniu hranice 57 percent HDP.