Ľudia chcú vidieť v práci zmysel - Košturiak, Ján
Vrchol špecializácie a deľby práce v päťdesiatych rokoch 20. storočia. Od osemdesiatych rokov - opačný proces: reintegrácia a deatomizácia. Dôraz na pochopenie a optimalizáciu celku a nie iba jednotlivých operácií a procesov. Multifunkčnosť pracovníkov. Takzvaný kvalifikačný profil T spoločnosti Toyota. Spolupráca, autonómia a tímová organizácia práce.