Požiadavky na znalosti manažérov v oblasti IKT – vrcholoví manažéri - Bolek, Vladimír, 1988-
Vrcholoví manažéri by mali byť znalí v oblasti EIS – Exekutívnych informačných systémov (Executive information systems) a dokázať z nich čerpať, dolovať interné, ale i externé relevantné informácie za účelom splnenia strategického cieľa organizácie. Zručnosť v OIS - Kancelárskych informačných systémoch (Office information systems), medzi ktoré patrí napr. kompletný balík Office, je nevyhnutnou podmienkou úspešnosti vrcholového manažmentu. Manažéri musia byť znalí IS/IT v oblasti riadenia podnikových informácií s prepojením na všetky oblasti a úrovne riadenia podniku a musia podporovať EDI - Elektronickú výmenu dát (Electronic data interchange) medzi organizáciami, obchodnými inštitúciami, finančnými inštitúciami a pod., ale i v rámci stupňov riadenia.