Strategické riadenie školy - Valent, Marián
Vyššia autonómia školy a požiadavka cieleného prístupu v riadení školy, najmä v oblasti strategického riadenia. Hodnoty školy. Dôsledná analytická činnosť predchádzajúca strategickým rozhodnutiam. Analýza vonkajšieho prostredia - STEPE analýza. Analýza vnútorného prostredia školy - SWOT analýza. OT analýza. Ako urobiť uvedené analýzy.