Růst ceny zlata jako možný signál potíží na finančních trzích - Wawrosz, Petr
História zlata ako prostriedku výmeny vrátane procesu demonetizácie. Hlavný dôvod demonetizácie - obmedzenej ponuky zlata. Úloha zlata v súčasnom finančnom systéme.