Podporná politika poľnohospodárstva SR v rokoch 2007–2010 a medzinárodné porovnania v krajinách OECD - Ďuričová, Ivona
Všetky podpory do agrárneho i potravinového sektora sa v rokoch 2007–2010 realizovali prostredníctvom Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorá pomocou Integrovaného administratívneho a kontrolného systému zabezpečuje efektívne využívanie prostriedkov a ich transparentnosť. Podpory sú zatriedené do štyroch hlavných skupín: priame platby, podpory v rámci organizácie trhu, rozvoj vidieka a štátna pomoc (národné opatrenia). Okrem hodnotenia vývoja podpôr v SR sa článok zaoberá aj prehľadom a porovnaním podpôr v krajinách OECD.