Vedenie ľudí v medzinárodne podnikajúcich agropotravinárskych podnikoch Slovenska - Mura, Ladislav, 1979-
Cieľom predkladaného článku bola identifikácia schopností manažmentu viesť pracovné tímy a robiť rozhodnutia v podmienkach multikultúrneho prostredia, čo vyžaduje citlivé vnímanie národných tradícií a správnych pracovných návykov. Práca je zameraná na medzinárodný manažment v zmysle jeho schopnosti adaptovať sa na rozdielne kultúrne vplyvy. Pre účely tejto práce bol vytvorený dotazník, ktorý spracováva schopnosti a skúsenosti s riadením, rozhodovaním, motiváciou, komunikáciou a manažmentom medzikultúrnych rozdielov pri práci multikultúrnych pracovných tímov. Boli vybraté medzinárodné spoločnosti zo sféry poľnohospodárstva a potravinárstva so sídlom na Slovensku.