Účtovné aspekty finančného prenájmu (lízingu) v podvojnom účtovníctve - Mateášová, Martina, 1979-
Finančný prenájom predstavuje nájomný vzťah medzi prenajímateľom (lízingová spoločnosť, majiteľ) a nájomcom (obstarávateľom, používateľom) založený na oddelení právneho a ekonomického vlastníctva prenajatého predmetu. Právna úprava finančného prenájmu v SR.