Analýza vývoja energetickej bezpečnosti EÚ so zreteľom na ropu a zemný plyn - Obadi, Saleh Mothana
Pojem energetická bezpečnosť. Analýza vývoja trhu s ropou a zemným plynom tak v EÚ, ako aj vo svete. Zhodnotenie úrovne energetickej bezpečnosti v krajinách EÚ vo vzťahu k vybranýcm energetickým surovinám a k ich aplikácii na trh EÚ.