Výrazné rezervy pre rozvoj turizmu - Rusinko, Stanislav
V Správe o konkurencieschopnosti, ktorú vydalo Svetové ekonomické fórum, sú definované oblasti, kde má Slovensko rezervy. Najdôležitejšie: dostupnosť krajiny, krajinotvorba a životné prostredie, podpora infraštruktúry, turistické atrakcie.