Vonkajšia ekonomická politika štátu a regulácia medzinárodnej leteckej dopravy - štatistická analýza a stav v Európskej únii - Grančay, Martin, 1984-2024
Prehľad vedeckej literatúry k problematike liberalizmus a protekcionizmus v leteckej doprave. Analýza príčin rozdielov v stupni liberalizácie leteckej dopravy v jednotlivých štátoch Európskej únie.