Vládnuce monarchie v arabskom svete - anachronizmus 21. storočia? - Sorby, Karol R.
Identita založená na náboženskej viere a lojalite, vyvinula sa pôsobením historických podmienok - voči štátu alebo vládcovi. Krajina v islámskej histórii, miesto, národ a ľud, ktorá je determinovaná náboženskou vierou, t. j. národa veriacich.