Voľný pohyb súdnych rozhodnutí v Európskej únii – európske konanie o platobnom rozkaze - Ďuriš, Michal
Prezentácia jedného z nástrojov, ktoré Európska únia využíva na dosiahnutie voľného pohybu súdnych rozhodnutí v občianskych a obchodných veciach ako aj k uľahčeniu prístupu k spravodlivosti – Nariadeniu, ktorým sa zavádza európske konanie o platobnom rozkaze. Nariadenie je analyzované najmä z hľadiska jeho pôsobnosti, samotného konania o vydaní európskeho platobného rozkazu, ako aj právnych účinkov vydaného a právoplatného európskeho platobného rozkazu.