K niektorým princípom právneho štátu - Chovancová, Jarmila
Dôležitosť funkčnosti právnych princípov v právnom štáte. Nosné princípy právneho štátu, akými sú deľba moci, právna istota, zákonnosť, ústavnosť alebo nezávislosť súdnictva.