Zakladatelia sociálnej politiky - Macková, Zuzana
Osobnosti, ktoré sa zaslúžili o vznik a rozvoj sociálnej politiky. Zakladateia sociálnej politiky (napr. v Nemecku O. v. Bismarckovi, vo Veľkej Británii W. H. Beveridgovi, vo Švédsku K. G. Myrdalovi, v USA F. D. Rooseweltovi, v prvej Československej republike tzv. Českej škole sociálního zabezpečení na čele s K. Englišom, J. Macekom, L. Winterom a prof. Schonbaumom, ale aj prezidentom T. G. Masarykom).