Inventúra v roku 2013 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Prvou fázou inventarizácie je inventúra, pri ktorej sa zisťujú skutočné stavy majetku a záväzkov a vlastného imania (rozdielu majetku a záväzkov) v peňažných jednotkách. Inventúru vykonáva účtovná jednotka ku dňu, ku ktorému sa zostavuje účtovná závierka. Druhy inventúr: fyzická, dokladová a kombinovaná inventúra.