Medzinárodná migrácia: prípad Líbye - Satková, Monika
Medzinárodná migrácia, problémy konceptualizácie a nástroj politickej moci. Líbya, migračná politika a migračné toky. Spolupráca s EÚ v oblasti migrácie. Arabská jar a migrácia z Líbye. Líbya po ukončení konfliktu.