Rusko-čínske vzťahy po skončení studenej vojny - Holas, Lukáš
Komplexná analýza rusko-čínskych vzťahov po skončení studenej vojny s osobitným dôrazom na vybrané otázky ich politicko-bezpečnostných a ekonomických vzťahov. Oslabujúce sa tendencie prehlbovania vzájomných vzťahov skúmaných aktérov a implikácie daných trendov na USA a Západ. Identifikácia spoločných znakov zahraničných politík Ruska a Číny. Vybrané parciálne politické a hospodárske otázky ich kooperácie.