Masová komunikácia a nové médiá - Bačišin, Vladimír
Autor vymedzuje pojem nové médiá. Tie sa prejavujú v štyroch základných tendenciách: občianska žurnalistika, žurnalistika údajov, crowdsourcing a interaktívne služby. Nové médiá majú päť základných príznakov: formalizovanie objektov nových médií, modulárnosť, automatizovaná výroba obsahu, variabilita obsahu, transkódovanie.