Súčasnosť hypotekárneho bankovníctva v SR - Novák, Marcel, 1979-
Analýza situácie v bankovom systéme SR z pohľadu vývoja hypotekárnych úverov za obdobie rokov 2008 – 2012. Príspevok poskytuje prehľad o úrokových sadzbách na hypotekárne úvery a spotrebné úvery na bývanie, veľkosť podielov jednotlivých bánk na celkovom počte poskytnutých hypotekárnych úverov v SR za sledované obdobie. Prostredníctvom grafov a tabuliek sumarizuje podmienky hypotekárneho bankovníctva v SR, sleduje vývoj cien nehnuteľností v jednotlivých krajoch SR a čitateľovi ponúka obraz o stave hypotekárneho bankovníctva Slovenskej republiky v súčasnosti.