Konkurencieschopnosť slovenskej ekonomiky - Trnovský, Karol, 1983-
Problematika konkurencieschopnosti SR v rámci globálnej ekonomiky. Detailnejší pohľad na vývoj investícií a kľúčového priemyslu poukazuje na jednostrannú orientáciu slovenskej ekonomiky. Vhodné alternatívy nových odvetví vyžadujú určitý stupeň konkurencieschopnosti nie len na regionálnej ale aj širšej úrovni. Pripravenosť Slovenska na túto novú výzvu môžeme zhodnotiť pomocou indexu globálnej konkurencieschopnosti.