Rozchod s tradíciou a nekritická poddajnosť ako vybrané problematické aspekty globalizácie - Vongrej, Marián
Príspevok sa venuje ďalším záverečným štyrom z ôsmych "smrteľných" hriechov globalizácie podľa K. Lorenza - genetický úpadok, rozchod s tradíciou, nekritická poddajnosť, jadrové zbrane. Je potrebné, aby každý jednotlivec začal sám od seba snažiť sa "činiť pokánie" a správať sa podľa zlatého pravidla – t.j. robiť to, čo chceme, aby druhí robili nám, resp. nekonať tak, ako nechceme, aby druhí konali voči nám.