Vybrané problematické aspekty globalizácie z pohľadu Konrada Lorenza - Vongrej, Marián
Príspevok sa venuje štyrom z ôsmych problémov globalizácie, ktoré nositeľ Nobelovej ceny Konrad Lorenz uvádza vo svojom diele "Osem smrteľných hriechov" - problematika životného prostredia, "vyhasnutie citov", rivalita, konkurencia medzi ľuďmi, preľudnenie Zeme. Príspevok ďalej poukazuje na dôležitosť etiky a morálky nielen v hospodárskom živote.