Sociálny aspekt v daňovom systéme Slovenskej republiky - Kušnírová, Jana, 1977-
Dane spolu s odvodmi patria medzi hlavné nástroje prerozdeľovania v rámci sociálneho systému. Sociálny systém je zameraný na špecifické skupiny občanov a snaží sa eliminovať ich znevýhodnenie. Časť sociálneho systému Slovenska je tvorená daňovými zvýhodneniami v podobe nezdaniteľných častí základu dane, daňového bonusu a ostatných odpočítateľných položiek. Príspevok poskytuje pohľad na uvedené sociálne aspekty aplikované v daňovom systéme od vzniku samostatnej Slovenskej republiky až po súčasnosť.