Kontroverzné poňatie plnej zamestnanosti a sociálnej pomoci v niektorých ekonomických teóriách - Lisý, Ján
Rôzne názory na otázky zamestnanosti a nezamestnanosti sa opierajú o protirečivé ekonomické teórie. Teória W. Euckena o hospodárskom poriadku (neoliberalizmus). Keynesovo poňatie zamestnanosti. Milton Friedman (monetarizmus) a zamestnanosť.