Význam inovácií pre rozvoj krajiny - Novák, Marcel, 1979-
Inovačná aktivita v akejkoľvek oblasti, či ide o hľadanie nového produktu, procesu, riešenia alebo zavedenie novej služby, je základom pre úspešné napredovanie firiem, inštitúcií a aj celej spoločnosti. Predpokladom pre túto aktivitu sú vysokokvalifikovaní pracovníci. Preto sú investície do vedy, výskumu a vzdelávania nevyhnutnou podmienkou pre získanie konkurenčnej výhody, zvýšenie kvality a rozšírenie možností firiem, ale aj krajiny samotnej. Vývoj výdavkov na vedu a výskum na Slovensku.