Niekoľko pohľadov na problematiku klastrov na Slovensku - Andrejčíková, Mária
Lokalizačné faktory pre umiestnenie investícií. Základné makro faktory determinujúce lokalizačné rozhodnutia. Mikroekonomické faktory rozhodovacieho procesu pre umiestnenie investícií. Determinanty prílevu PZI na úrovni regiónu. Význam klastrov pri dosahovaní konkurencieschopnosti regiónov a štátov. Meranie výkonnosti klastrov. Analýza klastrov v Slovenskej republike.