Problematika cenovej stability v dejinách ekonomických teórií - Poláčková, Hana, 1968-
Teória peňazí v staroveku, v stredoveku. Ekonomické smery a peniaze, ceny. Z uvedeného prehľadu je zrejmé, že rôzne teórie, zaoberajúce sa príčinami a hľadajúce riešenia ako zabezpečiť cenovú stabilitu v hospodárstve, súvisia s historickým obdobím ich vzniku a s príčinami, ktoré v danom období vyvolali cenovú revolúciu alebo infláciu, ako aj s metodologickými východiskami ich autorov.