Zahraniční študenti z pohľadu migrácie vysoko kvalifikovaných pracovníkov - Přívara, Andrej, 1983-
Zahraničných študentov možno považovať za predchodcov budúcich vysoko kvalifikovaných migrantov. Preto sa konkurencia medzi vyspelými krajinami zostruje. Snažia sa prilákať stále viac a viac zahraničných študentov. V súčasnosti dosahuje ČR v tomto smere oveľa lepšie výsledky ako SR. Zahraniční študenti na Slovensku.