Splnia identifikované zdokonalenia audítorskej správy požiadavku používateľov na väčšiu transparentnosť finančných výkazov a auditu a poskytnú im hodnotu (prínos), ktorú hľadajú? - Kareš, Ladislav
Problematika zvyšovania vypovedacej schopnosti audítorských správ ako výsledku práce audítora pri overovaní účtovných závierok (finančných výkazov) pre stále narastajúce požiadavky zo strany používateľov informácií z audítorských správ - pre svoje finančné rozhodnutia.