Transakčná daň narazila na prvé prekážky - Neupauerová, Zuzana
Návrh na zavedenie dane z finančných transakcií, ku ktorej sa rozhodlo pristúpiť jedenásť štátov, vrátane Slovenska, na základe režimu tzv. posilnenej spolupráce, o ktorú môže požiadať deväť štátov EÚ.