Pre a proti spoločenskej zodpovednosti podnikov - Záležáková, Eliška
Ak sa podnik rozhodne pre spoločenskú zodpovednosť, má to byť kontinuálny a stály proces. Zahraničné podniky pôsobiace na našom území si koncepciu sociálnej zodpovednosti prinášajú z materskej krajiny. Spoločenská zodpovednosť sa nemá týkať iba podnikateľských subjektov, ale aj inštitúcií štátnej, verejnej správy či regionálnej správy a neziskových, záujmových a iných inštitúcií.