Vzdelávacie systémy podľa pravidiel EÚ a podľa požiadaviek Lisabonskej stratégie - Neupauerová, Zuzana
Strategický význam vzdelávania pre rozvoj celej spoločnosti si uvedomili vrcholoví predstavitelia štátov Európskej únie už v Lisabone 23.-24. marca 2000, keď na zasadnutí Európskej rady svojimi závermi potvrdili, že štýly vzdelávania, života a práce sa menia. Európa sa posunula do éry vedomostí, z čoho vyplývajú rôzne dôsledky pre kultúrny, hospodársky a sociálny život.