Manažérske kompetencie a ich význam pre firemnú prax - Rolková, Monika
Kompetencia je spôsobilosť človeka preukázať vedomosti, zručnosti a postoje v praktickej činnosti - je správaním, ktoré vedie k vysokému výkonu. Kompetencie dôležité pre úspešný výkon manažérskej práce - podľa viacerých autorov. Firmy si vytvárajú tzv. kompetenčné modely, kde definujú, ktoré z kompetencií sú na danú pozíciu najdôležitejšie. Využitie kompetenčných modelov vo firme.