Vazby lidského rozvoje na ekonomickou, sociální a politickou dimenzi globalizace - Kocourek, Aleš
Vzťah medzi ekonomickou, sociálnou a politickou globalizáciou. Vyššia úroveň ľudského rozvoja v danej krajine znamená viac globalizovanej ekonomiky. Dopady globalizácie na národné ekonomiky v súvislosti s úrovňou ľudského rozvoja.